FaceApp'le kendini 'yaşlandırıp' dolandırıcılık yapmış

'FaceApp' kullanarak kendini yaşlandıran kişinin sahte ilanlar verdiği ortaya çıktı. Yakalanan şüpheli ifadesinde, "Ne yapayım onlar inanmasaydı, kimsenin parasını zorla almadım ki" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerin popüler telefon uygulaması 'FaceApp' dolandırıcılığa alet oldu. Telefon üzerinden fotoğraflara yüz değiştirme filtreleri uygulayan FaceApp sayesinde yaşlandırılmış fotoğrafını kullanan bir kişi sahte satılık ilanları vererek dolandırıcılık yaptı.

Ankara'da sosyal medya hesaplarından çeşitli ürünlere ilişkin sahte ilanlar veren ve bu yöntemle çok sayıda kişiyi dolandıran şüphelinin 57 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığı belirlendi. İki yıldan bu yana aranan Uğur E. bir eğlence mekanında yakalandı.

İnternette yayımladığı ilanlarda inşaat malzemeleri ve konteynerler ile asker ve polisler için bot ve silah kılıfı gibi ürünler sattığını belirten ve bu ürünlere ilişkin sahte fotoğraflar kullanan Uğur E'nin farklı illerde görevli birçok asker ve emniyet personelini de dolandırdığı tespit edildi. Şüphelinin yaşlandırılmış fotoğrafla kişilerin güvenini kazandığı belirlendi.

Gözaltına alınarak emniyete götürülen Uğur E., suçsuz olduğunu, aranmasının bulunmadığını söyledi, daha sonra suçunu itiraf ederek, "Ne yapayım onlar inanmasaydı, kimsenin parasını zorla almadım ki" dedi. (ANKARA/AA)

Etiketler Ankara uygulama faceapp