Bodrum'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Bodrum'un Mumcular Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Muğla Valisi Esengül Civelek, yerleşim yerleri için tehlike bulunmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR Muğla'nın Bodrum ilçesinde orman yangını çıktı. Yerleşim yerleri yakınındaki yangın kısmen kontrol altına alındı. Muğla Valisi Esengül Civelek, "Yerleşim yerleri için an itibarıyla bir tehlike bulunmuyor" dedi.

Bodrum'un Mumcular Mahallesi Kanalyolu mevkisindeki ormanlık alanda, saat 14.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları görenler, durumu itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi.

Rüzgarın da etkili olduğu bölgeye 10 helikopter, 50 arazöz, 2 dozer, ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden de 10 itfaiye aracı, 3 su tankeri ve 30 itfaiye eri ve çevrede yaşayanlar söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangının, Mumcular Mahallesi Bayır Küme Evleri yakınlarında olması tedirginliğe neden oldu.

Yangına müdahalenin sürdüğünü aktaran Muğla Valisi Esengül Civelek, "Karadan ve havadan müdahale edilen Bodrum Mumcular'daki orman yangını kısmen de olsa kontrol altına alındı. Yerleşim yerleri için an itibarıyla bir tehlike bulunmuyor" diye konuştu. (MUĞLA/AA)