Ağlar hazırlanıyor, umutlar hamsi ve istavritte

Denizlerde av yasağının sona ereceği 1 Eylül öncesi balıkçılar ağları hazırlamaya başladı. Balıkçıların yeni sezon öncesi en büyük umutları hamsi olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karadenizli balıkçılar tekne ve ağlarını onararak, yeni umutlarla av sezonu açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin önemli balıkçılık kentlerinden Sinop'ta balıkçılar, yeni sezon öncesi son hazırlıklarını yapıyor.

1 Eylül'de başlayacak av sezonuyla denize açılacak balıkçıların özellikle hamsi avından beklentileri yüksek.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, balıkçıların sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını vurguladı.

Bayrak, Sinop'ta 1 Eylül itibarıyla 100'ün üzerinde balıkçının denize açılmasının beklendiğini kaydetti.

Sinop iskelesinde yeni sezon öncesi ağlarını son kez gözden geçiren balıkçılardan Hüseyin Başoğlu ise yeni av sezonunun yeni umutları da beraberinde getirdiğini söyledi. Başoğlu, Karadeniz'deki palamutların halen küçük olduklarına dikkati çekerek, "Palamut balığı, mevcut durumda 150 gram ağırlığında gözüküyor. Tabii balık küçük olduğu için rüzgarlı havalarda kendisini göstermez. 15-20 gün sonra büyük balıkların kendisini göstereceğini sanıyoruz. Bu sene pek palamut sezonu değil ama yine de umutluyuz çünkü Karadeniz'e bayağı torik geçişi oldu. Palamut az olursa hamsi bol olacaktır. Bu sezon öyle bir tablo ile karşılaşmamız mümkün gibi gözüküyor. Hamsi de bölgemiz için çok değerli bir balık türü" dedi.

'PALAMUT YOK GİBİ, HAMSİ VE İSTAVRİT OLACAK'

Ordu, Samsun, Bartın ve Zonguldak illerinden çalışmak için Tekirdağ'a gelen tayfalar ise yıpranmış ağları onarıp, motor ve radar bakımlarını yapıyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şükrü Ozan Dedeler, il dışından gelen 25 tayfanın sezon bitene kadar gemi ve teknelerde çalışacağını ifade ederek "Denizde emek veren herkes ailesinin geçimini sağlamak istiyor. Bu sene deniz ne gösterir bilemiyoruz ama palamut yok gibi. Lüfer, çinekop var. İnşallah balık bol olursa vatandaşımız da ucuz balık yer. İstavrit ve hamsi olacak gibi bu yıl" diye konuştu.

(SİNOP-TEKİRDAĞ/AA)

Etiketler balık balıkçı