Palu ailesi: Tuncer Ustael'e yeni soruşturma

Palu ailesi olayıyla Türkiye'nin gündemi olan 'damat' Tuncer Ustael hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı. Ustael hakkındaki soruşturmada iki ayrı suçlama yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk olarak "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programı ile gündeme gelen ve üç cinayet, cinsel saldırı ve işkenceyle suçlanan Palu ailesi ile ilgili, Adli Tıp raporu açıklandı. Raporu bugünkü yayında duyuran Müge Anlı, Tuncer Ustael hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığını da söyledi.

Buna göre Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın Tuncer Ustael hakkında başlatılan soruşturma iki başlık altında yürütülüyor: Meryem Tahnal’a cinsel saldırı ve çocuklara yönelik kötü muamele.

RAPOR: AİLEDE AKIL SAĞLIĞI SORUNU YOK

Palu ailesi hakkındaki Adli Tıp raporunda ise ailenin akıl sağlığı ile ilgili bir sorun bulunmadığı vurgulandı. Palu ailesinin avukatı Alper Bayrak ise rapora itiraz ettiklerini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Kocaeli'de yaşayan Palu ailesi, geçen yıl sonundan itibaren Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Havva Palu, Aralık ayı sonunda oğulları İsa ve Fatih ile birlikte "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına başvurarak, kayıp kızı ile torununun bulunmasını istedi. Meryem Tahnal 2008 yılında; kızı Melike Tahnal da 2009 yılında kaybolmuştu.

Anne Havva Palu, 2011 yılında polise verdiği ifadede, kızı Meryem Tahnal'ın cezalandırılmak amacıyla diğer kızı Emine'nin eşi Tuncer Ustael tarafından bir ağaca bağlandığını ve aç bırakıldığını, Meryem'in de bir süre sonra rahatsızlanarak öldüğünü anlattı.

Anne Havva Palu, yine 2011 tarihli ifadesinde torunu Melike'ye ise "içine cin kaçtığı gerekçesiyle" yine Tuncer Ustael tarafından önce ispirto, sonra da sirke içirildiğini söyledi. İfadeye göre, Melike de kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Bu ifade, ailenin diğer üyeleri tarafından da desteklenirken, konuyla ilgili emniyet ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Palu Ailesi'nin hayatı film oluyorPalu Ailesi'nin hayatı film oluyor

Palu Ailesi iddianamesi hazırlandıPalu Ailesi iddianamesi hazırlandı

Palu soruşturması: Kemikler hayvana ait çıktıPalu soruşturması: Kemikler hayvana ait çıktı

Orhan Gazi Ertekin: Palu ailesi üzerinden lanet ayini yaptıkOrhan Gazi Ertekin: Palu ailesi üzerinden lanet ayini yaptık

Anlı: Palu Ailesi cinayeti itiraf ettiAnlı: Palu Ailesi cinayeti itiraf etti

Palu ailesinden 6 kişi tutuklandıPalu ailesinden 6 kişi tutuklandı