İzmir'deki ithal plastik atıklar için suç duyurusu

Greenpeace, İzmir'deki boş bir alandaki ithal atıklar için suç duyurusunda bulundu. Greenpeace Akdeniz Projeler Sorumlusu Deniz Bayram, ithal plastik atıkların yasaklanması çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İklim krizi ve çevre konusunda çalışan Greenpeace, İzmir'de açık alanda yığılı tonlarca plastik atıkla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Greenpeace, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde boş bir alana atılmış olan ithal plastik atıkların “çevre koşullarına uygun olmayan şekilde depolandığı” gerekçesiyle sorumlular hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Greenpeace Akdeniz Projeler Sorumlusu Deniz Bayram konuyla ilgili açıklamasında, "Türk Ceza Kanunu’na göre, atıkları izinsiz olarak ülkeye sokan kişiler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı Türkiye’de ithal plastik çöplerin neden olduğu çevre suçlarının yaygınlaşmaması için atık ithalatını yasaklamaya, bu konuda hukuka uygun politikalar üretmeye çağırıyoruz" dedi.