Eşkal veremeyen gizli tanıklı dosyadaki 59 yıl cezayı istinaf onadı

Üniversiteli Baran Barış Korkmaz'a, eşkalini bilmeyen gizli tanık ifadelerine dayanılarak verilen cezayı istinaf onadı. Korkmaz'ın tutuklanmasını sağlayan eski yüzbaşı ile eski Pertek Emniyet Müdürü de FETÖ'den tutuklu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum İstinaf Mahkemesi, Dersim’in Pertek ilçesinde tutuklanan üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz’a verilen 59 yıllık cezayı onadı. Aleyhine ifade verdiği halde eşkalini tanımayan gizli tanık ifadesiyle mahkum edilen Korkmaz'ın tutuklanmasını sağlayan bir yüzbaşı ile Pertek İlçe Emniyet Müdürü ise FETÖ'den tutuklu.

27 yaşındaki Baran Barış Korkmaz, üç yıl önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisiyken, Dersim'in Pertek ilçesinde ailesini ziyarete geldi. Gelir gelmez polisler tarafından kimsenin kalmadığı komşuların bahçesine baskın düzenlendi. Bahçede bir adet tüp bulundu. Tüpün “bomba hazırlığı için getirildiği” ihbarı üzerine Baran Barış Korkmaz gözaltına alındı ve ardından 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. İki buçuk yıl süren yargılama sonucu Korkmaz’a, gizli tanığın ifadesiyle 59 yıl hapis cezası verildi. Gizli tanık, Korkmaz'ın eşkalini veremediği halde mahkum edilen Korkmaz’ın tutuklanması ve ceza almasına neden olan Elazığ istihbaratındaki yüzbaşı ile Pertek İlçe Emniyet Müdürü ise “FETÖ" soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Gizli tanık, bomba olduğu öne sürülen bahçeyi de yanlış tarif etmişti.

AVUKATI: OLMAYAN EYLEMDEN CEZA VERİLDİ

Korkmaz’ın avukatı Mehdi Özdemir, Yargıtay’a başvurarak itiraz etti. Özdemir, mahkemenin kararının yanlış ve hatalı olduğunu söyleyerek, “Çok ağır bir cezadır. Ortada bir eylem ve zarar gören kimse olmazken müvekkilim olmamış bir eylemden dolayı ‘Kasten adam öldürme” ve mahkeme tarafından çürütülmüş deliller üzerine ceza aldı. Bu karar aynı zamanda Türkiye’de bir ilk. Çünkü olmayan bir eylem üzerinden müvekkilim ceza alıyor. Yargıtay umarım bu hatalı karardan vazgeçer ve müvekkilin tahliyesine karar verir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Gizli tanık teşhis edemedi ama 59 yıl ceza aldıGizli tanık teşhis edemedi ama 59 yıl ceza aldı

Etiketler FETÖ dersim Baran pertek