Muğla'da otobüsü yanan Pamukkale'den açıklama

Sakarya'dan Marmaris'e seyreden otobüsünde yangın çıkan Pamukkale Turizm'den açıklama: Yangın, yakıt ya da iç donanım kaynaklı değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da seyir halindeki şehirler arası yolcu otobüsünde yangın çıktı. 12 yolcunun olduğu otobüs tahliye edilirken alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

Sakarya'dan yola çıkan ve Muğla'nın Marmaris ilçesine giden 35 PK 671 plakalı Pamukkale firmasına ait otobüsün motor kısmında bu sabah dumanlar yükseldi. Aracı kullanan şoför, otobüsü yol kenarına çekerek 12 yolcuyu indirdi. Olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangına ilişkin Pamukkale'den yapılan açıklamada da aracın, acil durum prosedürüne uygun olarak boşaltıldığı belirtildi. Yangının yakıt ya da aracın iç donanımından kaynaklı olmadığı belirtilen açıklama şöyle:

YAKITI SHELL VE PETROL OFİSİ'NDEN ALIYORUZ

"Eğitimli araç personelimiz tarafından erken müdahale edilen olayda, aracımız acil durum prosedürlerimize uygun olarak, hemen tahliye edilerek yolcularımızın güvenliği sağlanmıştır. İvedilikle yolcularımız başka araçlara aktarılarak seyahatlerine devam etmeleri sağlanmıştır. İtfaiye ve güvenlik ekiplerine bilgi verilmiş ve yangın kısa sürede kontrol altına alınarak, bagaj bölümü sistemli bir şekilde boşaltılmıştır.

Aracımızın tüm yakıt ihtiyaçları Shell ve Petrol Ofisi'nden tedarik edilmektedir. Sefer günü aracın son yakıt ikmali yine Petrol Ofisi'nden yapılmıştır. Yangın, yakıt ya da iç donanım kaynaklı değildir. Motor bölümünden başlayan üzücü olayın nedenleri, gerekli önlemleri almak üzere Araç Teknoloji Ekibimiz tarafından detaylı olarak soruşturulmaktadır. Yolcularımızın yaşadıktan olaydan dolayı üzüntü duymakla birlikte, herkesin sağlıklı olması bizler için sevindiricidir. Olay anında soğukkanlılıkla gerekli tüm önlemleri alan araç personelimize teşekkür ederiz." (HABER MERKEZİ)