İlkokul öğrencilerine Ülkü Ocakları'nın yayımladığı kitap dağıtıldı

Bursa'daki Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'ndaki öğrencilere Ülkü Ocakları tarafından yayımlanan ve üzerinde bu kuruluşun işaretleri bulunan 'Çocuklar İçin Dede Korkut' adlı kitaplar dağıtıldı. Öğrenci velileri duruma tepki göstererek okul müdürüyle görüştü. Bir veli okul müdürünün kendisine, 'Ülkü Ocakları ile MEB arasında protokol var' dediğini söyledi. MEB ise böyle bir protokol olmadığını belirterek konuyla ilgili inceleme başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'ndaki öğrencilere Ülkü Ocakları'nın yayımladığı 'Çocuklar İçin Dede Korkut' adlı kitaplar dağıtıldı. Öğrenci velileri ise duruma tepki göstererek okul müdürü ile görüştü. Bir öğrenci velisi okul müdürüne, “Ben çocuğuma siyasi partilerin bastığı bu tarz kitapları okutmak istemiyorum” diyerek kitapların toplatılmasını istedi.

ÖĞRENCİ VELİSİ MÜDÜRLE GÖRÜŞTÜ

Okuldan dönen çocuğunun elinde söz konusu kitabı gören bir veli, kitapların kim tarafından kendisine verildiğini sordu. Çocuğunun, 'Okulda dağıttılar' yanıtı üzerine veli, Erdoğan Şahinoğlu İlköğretim Okulu'nun müdürüyle görüştü. Veli, müdürle aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı: "Müdür Bey'e böyle bir durumdan bilginiz var mı diye sordum. Müdür de, 'bilgim var. Ülke Ocakları ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında böyle bir protokol imzalandı' diyerek yanıt verdi. Çocuğumun bu tarz kitaplar okumasını istemediğimi söylediğimde, 'içeriğiyle ilgili bilginiz var mı? Bildiğiniz gibi değil' dedi. Biz çocuklarımızı iyi bir eğitim alsınlar diye okullara gönderiyoruz. Herhangi bir siyasi partinin bastığı kitapları çocuklarımıza okutulmasını istemiyoruz. Böyle bir durumdan Milli Eğitim Bakanlığı'nın haberi bile yoktur."

OKUL YÖNETİMİ: DIŞARIDAN TEMİN EDİLDİ

Konuyla ilgili aradığımız okul yönetiminden bir kişi kitapların dışarıdan temin edildiğini söyleyerek, "Konuyla ilgili detaylı bilgimiz yok. Çocukların ellerinde kitap gördük. Dışarıdan temin edilmiştir diye düşünüyoruz" dedi. Okul müdürünün söylediği, 'Ülke Ocakları ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandı' sözlerine ise yetkili şöyle yanıt verdi: "Bu durumu tam bilmiyoruz." İddialarla ilgili gerekli açıklamaların daha sonra tarafımıza yapılacağı belirtildi.

MEB: İNCELEME YAPILACAK

Konuyla ilgili aradığımız Milli Eğitim Bakanlığı ise MEB ile Ülkü Ocakları arasında böyle bir protokolün bulunmadığını söyleyerek, "Konuyla ilgili incelemeler yapılacak" dedi.