Eski Mülkiyelilerden genç Mülkiyelilere destek

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrencilerin önce özel güvenlik görevlilerinin sonra ülkücülerin saldırısına uğramasının ardından 68'li Mülkiyeliler, A.Ü Rektörü Erkan İbiş’in istifasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, 160'ncı yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu” öncesi ve sonrasında yaşanan öğrencilere ve bazı öğretim üyelerine yönelik saldırılar kınandı. Yazılı açıklamada ayrıca AÜ Rektörü Erkan İbiş’in onur kurulunda yer almasına tepki gösterildi.

Sempozyum sırasında öğretim üyelerine ve öğrencilere yönelik saldırıların kınandığı açıklamada, Erkan İbiş istifaya davet edildi.

100’ü aşkın SBF Mülkiye mezununun yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

12 Eylül sonrası, ikinci büyük akademisyen tasfiyesi 3 yıl önce çıkarılan KHK’larla yapılmıştır. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi tarafından yürürlüğe sokulan kararnamelerle de Üniversiteler tam bir baskı altına alınmıştır. Bunun sonucu olarak yıllarca özgürce eğitim yapan Mülkiyemiz, köklerinden koparılarak sıradan bir Fakülte haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Son olarak Mülkiye’nin kuruluşunun 160. Yılı nedeniyle hazırlanan ve 19.11.2019 tarihinde okulda başlayan sempozyuma, Mülkiye’de ve Ankara Üniversitesindeki tasfiyelerin baş mimarı A.Ü Rektörü Erkan İbiş’in geleceği ve protesto edileceği düşünülerek öğrencilerin sempozyuma alınmaması ve girmek isteyenlerin güvenlikçi şiddetine ve dışarıdan getirilmiş bir kısım öğrenci saldırısına maruz kalmaları kabul edilemez bir davranıştır. Bu saldırılardan bazı öğretim üyelerimizde nasibini almışlardır. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’i istifaya davet ediyoruz. En kısa sürede Rektör ve Dekanların demokratik seçimle geldiği, üniversite ve Fakültelerde akademisyenlerin ve öğrencilerin bilimsel özgürlüğünün sağlandığı, öğrenci ve yönetimlerin kaynaştığı birer eğitim kurumları haline gelmesini, haksız yere tasfiyeye uğrayan öğretim üyelerinin de bir an önce görevlerine dönmelerini talep ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

MÜLKİYE 68 KUŞAK”

İMZACILAR:

SUDİ KOCAİMAMOĞLU, TUNÇ TAYANÇ, FÜSUN TAYANÇ, ULUÇ GÜRKAN (Eski TBMM Başkan Vekili), MERTOL GÖKSOY, FAHRİ UZUNEFE, HÜROL SARP, AYHAN OLCAY, BASKIN ORAN (Emekli SBF Öğretim Üyesi), MEHMET YILDIRIM, MUSTAFA SELÇUK, NEVZAT ÇETİN, EROL ÖZGÜREL, HANDAN DENİZ KUM, SAMİYE AYDAR, NADİR ÖNEN, ENGİN ATAÇ (Eski Anadolu Üniversitesi Rektörü), RIZA ÖZKAN, TUNÇ GÜRSEL, İSTEMİHAN TALAY (Eski Kültür Bakanı), HASAN ESKİL, SEVGİ ATAMAN, DOĞAN SEVİM, NURCAN TOKAR, YUSUF DİNÇER, ÜNAL ER, TUĞRUL ERYILMAZ (Gazeteci-Yazar), NECMİYE ALPAY (Gazeteci-Yazar, Dilbilimci), IŞIK ALAMUR, ERDAL YAVUZ, ASLAN SONAT, NAZİME GÜRKAN, GÜLBÜN KOCAİMAMOĞLU, OĞUZ KUTSİ AKHAN, ZEYNEP AKINCI, ENGİN TÜRKER, MEHMET BAŞÇAVUŞOĞLU, HALE BOYSAL, SAMİ URFALI, KUTLU BARUTÇU, RAŞİT GÜRÜN, FİRUZ DEMİR YAŞAMIŞ (Eski Çevre Müsteşarı), ZEKERİYA KABADAYI, ÇETİN EMRELİOĞLU, FİLİZ OZANKAYA, ULVİ ÖZDEMİR, KUDRET ULUTÜRK, SACİDE ÖZKAŞIKÇI, ZEYNEP GÜL ÖZŞEN, ONUR ARI, TUĞRUL BİLEN ÜNAL, YILMAZ ÇİMEN, YAVUZ TEKELİOĞLU (Akdeniz Üniv. İİBF Eski Kurucu Dekanı), BELMA GÜNER, BERATİ ARISOY, GAYE KÖSEOĞLU, AHMET ÖZİŞ, KEMAL BAYKAL, AYSEL ASLANSAN, DEMET KAYIRAN, MUSTAFA KEMAL ÇAMKIRAN, AHMET ÖZİŞ, EMİNE ÖZTEKİN, NURCAN AKTÜRK, MEHMET BUÇUKOĞLU, TANJU BAYSOY, CÜNEYT TUNCA, ALEV ALPKAN, SUAT ÜLHAN, OLCAY GÖKER AKSOY, AYDEMİR CEYLAN, RECAİ BAŞOĞLU, UFUK YÜCEL, ZEYNEP KIYMAZ, OYA CİRİT GÜRER, OYA BAŞARIR, ERTAN YARAMANOĞLU, HÜSAMETTİN ÜNSAL, TUNCAY ALBAYRAK, CELAL TEZEL, ALİ İHSAN HASIRCIOĞLU, KUTLAY EBİRİ, ATA MURAT KUDAT, YÜCEL AYHAN, DOĞAN YAŞAR AYHAN, YALÇIN SARAÇOĞLU, ÖZER ÖZMAN, ANDAÇ ATAK, MEFARET AKAN, CANSET ORAL, ECE UZ, LATİFE BÜYÜKTAŞKIN, AYDIN ALPER, MAHMUT AYGEN, ÇINAR ALDEMİR, SUMRU NOYAN, AHMET AKSOY, KÜRŞAT AKABAY, TAŞKIN KARACA, HASAN ASLAN SANSAR, HÜSEYİN BÖLÜKBAŞI, RIFKI GÜNGÖR,TEMEL ERGUN, MENGÜ BÜYÜKDAVRAS, GÜLGÜN ŞENSOY, KEMAL DANACI, NURİ ÇOLAKOĞLU, ASLAN KAYA, EMİN KÖSE, EŞREF AYAZ, DURAY POLAT, KORAY DÜZGÖREN, TUBA AYBERKİN, İBRAHİM DİNÇ, TEMEL TAYFUR ÜN, MUSA CEYLAN, BEKİR ÇAKMAK, KAŞİF ERYALÇIN, EROL ETÇİOĞLU, ÜLKER SERDAROĞLU, ETKİN GÜNEŞ, ALPER İZBIRAK, AYSEL ÖZKAN, ATEŞ GÜRMAN, KEVSER YILMAZ ABIŞGİL, NEZAHAT EREN, ASLAN EREN, AYDIN ESEN, CEMALETTİN ÖZTÜRK, NEVZAT ÖZGÜL, TEMEL AKAY, TULUY TANÇ, ZERRİN EDİBOĞLU, ALİ DEMİR AKEL, TURGAY TEKİN, ÖMÜR TEKİN.

(HABER MERKEZİ)