Munzur'da HES'e ikinci iptal

Munzur Vadisi'ne yapılmak istenen baraja ikinci iptal : Artık dava konusu edilemeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yapılması planlanan Konaktepe 1, Konaktepe 2 barajları ve hidroelektrik santrali (HES) projeleri ikinci kez iptal edildi. Buna göre söz konusu projeler bir daha dava konusu yapılamayacak.

Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin 2 Kasım 2018'de iptal ettiği baraj ve HES projeleriyle ilgili, yeniden 'keşif yapılsın' davası açılmıştı. Ankara 10. İdare Mahkemesi de bu başvuruyu reddetti.

Munzur Özgür Aksın Meclisi üyesi Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Baraj ve HES Yapımına Onay veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 18/04/2011 tarihli Üstün Kamu Yararı kararının Av. Barış Yıldırım tarafından açılan dava kapsamında Ankara 3. İdare Mahkemesinin kararı ile iptal edildiğinden yeni bir hukuksal durumun bulunmadığı, Konaktepe Barajı ve Konaktepe HES I - Konaktepe HES II Projesi'ne dair yapılan keşif açıklaması için ise Munzur Vadisi Milli Parkı’nda Baraj ve HES yapımına onay veren Üstün Kamu Yararı Kararı Konaktepe Elektrik Üretim A.Ş.’nin de bizzat müdahil olduğu davada Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğinden anılan proje için yeniden keşif kararı alınmasının hukuka aykırı olduğu belirtilmişti” dedi.

Sarıgül, mahkemenin iptal edilmiş baraj ve HES projeleri için yeniden keşif yapılamayacağını ve dava konusu edilemeyeceği kararı aldığını ifade etti. (Kaynak: Evrensel)