Gaziantep'te bir Suriyeli bıçaklandı

İdlib'te TSK'nin uğradığı saldırı sonrası Gaziantep'te bir Suriyeli bıçaklandı. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 6 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Gaziantep'te 34 askerin öldüğü saldırıyla ilgili sosyal medyada "olumsuz paylaşım" yaptıkları iddia edilen dört kişi ile Suriyeli M.A.'yı bıçakla yaralayan 12 kişi gözaltına alındı.

Üçoklar Mahallesi'nde meydana gelen olayda Suriyelilerin araçlarına da zarar verildi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri 12 kişiyi gözaltına aldı.

32 GÖZALTI KARARI

Öte yandan sosyal medya aracılığı ile 'provokatif eylemlerde bulundukları' iddiasıyla 32 kişi hakkında "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurum ve organlarını aşağılamak sureti ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı, 6 kişi gözaltına alındı, 26 kişi ise aranıyor.

Kahramanmaraş'ta ise Suriyelilere ait iş yeri ve evlere yönelik saldırılar meydana geldi. Atatürk Bulvarı'nda gerçekleşen olaylarla ilgili açıklama yapan Emniyet ‘Provokasyonlara gelinmemesi’ açıklamasında bulundu.

GÖZALTINA ALINANLAR TUTUKLANDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişi Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Bunlardan  T.D, A.K, V.E.C, ile suça sürüklenen çocuklardan F.Ö, M.E.P, Ç.F tutuklandı. Diğer kişiler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DUVAR)

Etiketler Suriye Gaziantep