İki belde, üç mahalle ve bir köy karantinaya alındı

Korona virüsü önlemleri kapsamında Siirt'te bir beldenin, Erzurum'da bir mahallenin, Şanlıurfa'da iki mahallenin ve Muş'ta bir belde ile bir köyün karantinaya alınmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum’un Oltu ilçesinde İğdeli Mahallesi, korona virüsü (Covid-19) salgına yönelik tedbirler kapsamında karantinaya alındı.

Oltu Kaymakamlığı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı doğrultusunda, İğdeli Mahallesi'nin bugün itibarıyla karantinaya alındığını duyurdu. Açıklamada, mahallenin 14 gün süreyle karantinada tutulacağı aktarıldı.

Kararın ardından mahallenin giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından kapatıldı.

Öte yandan son dönemde mahallede yaşayanlarla temas eden kişilerin, Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri istendi.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani beldesi vaka sayısının artması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda endişe ve paniğe kapılmasına gerek olmayıp, ihtiyaçları karşılayacak olan işletmeler Veyselkarani Belediyesince belirlenecek ve duyurular sürekli olarak yapılacaktır. Ailelerde sadece bir kişiye alışveriş yapma imkanı sağlanacaktır" denildi.

ŞANLIURFA'DA 2 MAHALLE VE 3 BİNA İÇİN KARANTİNA KARARI

Şanlıurfa'da ise korona virüsü pozitif çıkan kişiler nedeniyle Viranşehir'deki Tunçbilek ve Burç mahalleleri ile Haliliye ve Viranşehir ilçelerindeki 3 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Muş'un Bulanık ilçesine Elmakaya beldesi ile Günbatmaz köyü, pozitif vaka ve köy içi temasın yoğun olduğunun belirlenmesi üzerine karantinaya alındı. (AA)