Dersimli kazaya karşı kendi tedbirini aldı

Dersim'de onlarca kazanın meydana geldiği ve her yıl en az bir kişinin öldüğü tünele yakında köyde yaşayan Hüseyin Aksöyek, kazaların gerekli uyarılar yapılmadığı için yaşandığını belirterek kendi uyarısını yaptı...

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Aydınlatma olmaması nedeniyle her yıl birçok trafik kazasının meydana geldiği Dersim-Erzincan yolundaki tünellerde karayolları gerekli önlemi almayınca yöre halkı kendi çözümünü üretti: Yollara “KAZA RİSKİ” yazdılar!

Hiçbir aydınlatma bulunmayan ve sürücülerin kabusu haline gelen toplam 25 tünelde, hatalı eğim de olunca birçok kaza meydana geliyor. Özellikle 45. kilometredeki Ağlayan Kayalar mevkisine yakın olan 8. tünelde gerçekleşen kazalarda her yıl en az bir kişi ölürken, halkı Karayolları'nın duruma hiçbir çözüm bulmamasından ve önlem alınmamasından şikâyetçi.

.

Tüneller bölgesine yakınlığı nedeniyle kazalara ilk müdahalede bulunmak durumunda kalan Pülümür’ün Kırmızıköprü köyünde oturanlar da çözümü yollara yazılama yapmakta bulmuşlar. Yöre halkından Hüseyin Aksöyek, “Buraya küçük de olsa işaret koyalım, insanları uyaralım istedik” diyor ve Karayolları'nın taleplerini karşılamamasının bedelini insanların yaşamlarıyla ödediklerine dikkat çekiyor. Tünel girişlerine “KAZA RİSKİ” yazan Aksöyek, “Elbette bu yazı kazaları önlemeye yetmeyecek ama elimizden de başka bir şey gelmiyor” diyerek, yetkilileri bir kez daha göreve çağırıyor.

Etiketler kaza dersim Pülümür