Mobbing iddiasıyla intihar girişimi

Acıpayam Devlet Hastanesi'nin eski müdürü Ahmet Y. intihar girişiminde bulundu. Ahmet Y. kendisine mobbing uygulandığı için intihara teşebbüs ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Acıpayam Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 7 yıl hastane müdürlüğü yapan ve halen hastanede memur olarak görevli bulunan 49 yaşındaki Ahmet Y, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendisine mobbing uygulandığı iddiasıyla intihara kalkıştı. Ahmet Y.'ye dün sabah saatlerinde maaş kesintisi cezası verildiği öğrenildi.

Ahmet Y.'nin çatıya çıktığının görülmesi sonrasında durum polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi kısa sürede hava yastığını kurdu. Bu sırada, hastane başhekimi ve bir psikolog, Ahmet Y.'nin yanına çıkarak ikna etmek için yoğun çaba harcadı. Görüşme ve diyalog sonuç vermesi ile Ahmet Y. ikna edilerek çatıdan indirildi.

Acıpayam Devlet Hastanesi'nde daha önce 7 yıl hastane müdürü olarak görev yaptığını, kadrosu burada olmasına rağmen Denizli'ye alındığını ve daha sonra yine buraya memur olarak gönderildiğini dile getiren Ahmet Y. gözetim altına alındı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendisine mobbing uygulandığını söyleyen ve son olarak da dün maaş kesintisi uygulandığına dair yazının kendisine tebliğ edilmesinden sonra çatıya çıktığını ifade eden  Ahmet Y. daha sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyet olayla ilgili soruşturma başlattı. (DUVAR)