AK Partili başkan kaçak villasını kendisi yıktı

Çorum’un Dodurga İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın kendisi için devlet arazisine özel yaptığı havuzlu kaçak villası vatandaşların şikâyeti üzerine Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün kararıyla yıkıldı. Aydın’a kaçak villası için 22 bin lira da para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum’un Dodurga ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın Osmancık yolu üzerinde bulunan kamu arazisine kaçak olarak yaptığı havuzlu villası kendi yönetimindeki belediye ekiplerince önceki gün yıkıldı. Başkan'ın kaçak ve izinsiz havuzlu villasının yapımında yüze yakın ağacın kesilerek yok edildiği iddia edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Dodurga ilçe halkının Çorum Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne yapmış olduğu şikâyet neticesinde Milli Emlak Müdürlüğü'nün yaptığı incelemeler sonrası yapının kaçak olduğu tespit edildi. Milli Emlak Müdürlüğü yapının kaçak olduğunu Dodurga Belediyesi'ne bildirdi. Belediye Encümeni tarafından alınan karar ile Mustafa Aydın’a ait kaçak villa belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

22 BİN LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Belediye Başkanı Mustafa Aydın'a halk arasında ‘Çoban Tepesi’ olarak bilinen kamuya ait araziye kaçak ve yasalara aykırı havuzlu villa yaptığı gerekçesiyle başkanı olduğu belediye tarafından 15 bin lira ceza yazıldı. Maliye müfettişlerinin ise Mustafa Aydın’a ayrıca 7 bin lira para cezası kestiği öğrenildi.

.

AYDIN: ALINAN KARAR SONRASI YAPTIĞIM GİBİ YIKTIM

Gazete Duvar’a konuşan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, olayı doğrulayarak, yaptığı yapının kaçak olduğu yönünde karar alınması sonrası villasını kendisinin yıktığını ifade etti.

Aydın, yaptığı yapıyı yıktığı gibi havuzu da toprakla doldurup Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim ettiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler Çorum villa Dodurga