Türkiye'de 'fast food' anketi: Lahmacun, hamburgere yenildi
Türkiye’de 'fast food' ürünleri yeme alışkanlıklarının incelendiği araştırmanın sonuçları paylaşıldı. En çok tercih edilen ürün hamburger olurken, 55 yaş ve üzeri katılımcılar 'lahmacun' dedi.
DUVAR - Areda Piar tarafından 28 Haziran - 5 Temmuz 2022 tarihleri arasında bin 100 kişi katılımıyla ‘’Fast Foof Ürünleri Yeme Alışkanlığı’’ araştırması gerçekleştirildi.
En çok tercih edilen ilk üç ürün; hamburger, pizza ve tavuk döner.
Araştırmaya göre gençlerin yüzde 75,2’si hamburger tercih ettiğini belirtirken, 55 yaş ve üzeri grubun yüzde 52,1’i lahmacun dedi.
En çok tercih edilen fast food ürünleri sırasıyla; yüzde 19,1 hamburger, yüzde 7,3 pizza, yüzde 6,8 tavuk döner, yüzde 6,7 lahmacun, yüzde 6,4 et döner, yüzde 6,1 kokoreç, yüzde 5,5 köfte ekmek ve yüzde 4,2 ile pide oldu.
Fast food tüketen gençlerin yüzde 75,2’si hamburger, yüzde 32,0’si pide, yüzde 30,7’si dürüm derken, 55 yaş ve üzeri grubun yüzde 52,1’i lahmacun, yüzde 27,3’ü et döner, yüzde 21,1’i pizza tercih ettiğini belirtti.