Türkiye’de ilk defa bir belde belediyesi halk lokantası açtı: Öğrenciye yemek bedava

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli Belediyesi, açtığı halk lokantası ile öğrencilere ücretsiz yemek veriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesinde, CHP’li Belediye Başkanı tarafından açılan Halk Lokantası'nda öğrencilere ücretsiz yemek sağlanırken, halka da uygun fiyatlı yemek hizmeti sunuluyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de bir belde belediyesinde ilk olma özelliği taşıyan halk lokantasını ziyaret etti.

Bahçeli Belediye Başkanı Ertuğrul Çelenkoğlu, "Bahçeli kasabamız çok geniş bir araziye yayılmış durumda. Ancak nüfusumuz dağınık olduğu için özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz öğle aralarında sadece bisküvi ya da krakerle karınlarını doyuruyorlardı. Bu durum beni çok üzdü. Ve bir lokanta açmaya karar verdim. Türkiye’de ilk kez bir kasaba belediyesi olarak yaklaşık 100 ilkokul ve ortaokul öğrencisine her gün ücretsiz öğle yemeği veriyoruz. Bunun dışında tüm vatandaşlarımıza 3-4 çeşit yemeği çok uygun fiyatlarla sunuyoruz. Bu hizmetimiz hem öğrencilerimiz hem de kasaba halkımız için çok yararlı oldu. Hayırseverlerimizin de bu projeye büyük katkısı var" diye konuştu.

CHP'li Ömer Fethi Gürer de "Ekonomik kriz nedeniyle birçok çocuk okula aç gidiyor. Bu uygulama sayesinde öğrenciler, öğle yemeğinde yemeklerle besleniyor. 4 çeşit yemekten tercihlerini yaparak karınlarını doyuruyorlar. Ekonomik krizin kasaba üzerindeki öğrencilere olumsuz etkisini kısmen de olsa bertaraf ediyorsunuz. Bu önemli bir adım. Belediye Başkanımıza emeği ve çabası için teşekkür ediyoruz" dedi.