'Türkiye’de sosyal belediyeciliği başlatan CHP’dir'

CHP'li Mustafa Sarıgül, "CHP'li belediye başkanları, şahısların ve kişilerin çıkarına değil toplumun çıkarına hizmet ederler. Türkiye’de sosyal belediyeciliği başlatan CHP’dir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Dersim’de yerel seçim çalışması yaptı. CHP Dersim Belediye Başkan adayı Ali Mustafa Çelik’e destek için seçim koordinasyon merkezine gelen Sarıgül, burada açıklamalarda bulundu.

Sarıgül, "Ülkemizde gelir dağılımı çok bozuldu. Bir ekmeğin yarısını iki zengin yiyor, diğer yarısını 8 fakir paylaşıyor. Türkiye hayat pahalılığı altında inim inim inliyor. En çok etkilenen kesimde emekliler. Emekliler ucuz gıda, ucuz et alabilmek için kuyruktalar. Emeklilerimize reva görülen 3.000 TL bayram ikramiyesi çok komik bir rakam. Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyinde olsun diye kanun teklifi verdim. Emekliler bu ikramiyeden mutsuzlar. Bu mutsuzluklarını seçim sandığına yansıtacaklardır" diye konuştu

Seçim Koordinasyon Merkezinde partililere hitap eden Sarıgül şunları söyledi:

"Belediye siyaset değil hizmet etme yeridir, belediye seçimi de hizmet seçimidir. Belediye seçiminde particilik olmaz, partiye değil adaya oy vermek lazım. Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları ötekisi olmayan bir anlayışla çalışmalarını yaparlar hiçbir siyasi parti farkı gözetmezler. Sevgili kardeşim Ali Mustafa Çelik, seçildiği gün parti rozetini çıkarır. Oy versin vermesin, herkesin başkanı olur, ayrım gözetmeden herkese hizmet verir.

CHP sosyal demokrat bir partidir. Türkiye’de çağdaş anlamda belediyeciliği başlatan CHP’li belediyelerdir. Belediyecilik CHP’nin işidir. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları, şahısların ve kişilerin çıkarına değil toplumun çıkarına hizmet ederler. Belediyeleri halk için, halkla birlikte, halktan yana ve halkın gözü önünde yönetirler. Türkiye’de sosyal belediyeciliği başlatan CHP’dir. El ele kol kola omuz omuza olacağız, sevgi kazanacak mutluluk kazanacak ve bereket kazanacak. İşimiz gücümüz Tunceli olacak."