Türkiye'nin Dünya Kupası için 'tamam mı devam mı' maçı

Bu akşam Karadağ maçıyla Dünya Kupası elemelerinde son karşılaşmasına çıkacak Türkiye, Dünya Kupası bileti için Hollanda-Norveç maçını da takip edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye A Milli Futbol Takımı bu akşam 22:45'te Karadağ ile deplasmanda karşılaşacak. Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası için yapılan eleme grubunun son maçında Türkiye ya 'tamam' ya 'devam' diyecek.

G Grubu onuncu ve son maçı Podgorica Şehir Stadı'nda oynanacak ve mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak. Maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcıları Jan Seidel ve Christian Gittelmann olacak. 

KATAR HESAPLARI

Dünya Kupası eleme gruplarını birinci bitiren takımlar turnuvaya doğrudan katılıyor. Grubu ikinci sırada bitiren takımlar ise play-off oynuyor. 

Türkiye'nin turnuvaya katılıp katılamayacağı Karadağ maçı kadar, grupta oynanacak diğer mücadele olan Hollanda-Norveç maçına da bağlı. Henüz hiçbir takımın Katar'a gitmeyi garantileyemediği grupta Türkiye için hesaplar şöyle:

 

Hollanda ve Türkiye kazanırsa: Türkiye, Karadağ'ı yenerse; Hollanda da Norveç'i mağlup ederse Türkiye grubu ikinci sırada bitirecek ve play-off oynayacak.

Türkiye ve Norveç yenerse: Türkiye, Karadağ'ı yener, Norveç de Hollanda'yı yenerse, grupta ilk iki sıra averaja göre belirlenecek. Türkiye +1 gol averajıyla Norveç'in bir adım önünde yer alıyor. Averaj, hem Norveç'in hem de Türkiye'nin rakipleri karşısında yenilmesi durumunda da kritik öneme sahip.

Hollanda-Norveç berabere biter, Türkiye kazanırsa: Hollanda-Norveç maçı berabere biter de; Türkiye Karadağ'ı yenerse, Türkiye ve Hollanda aynı puanda oluyor. Fakat +13 averajı bulunan Hollanda'nın liderlik şansı çok daha yüksek. Maçlar böyle sonuçlanırsa ve Türkiye averajda Hollanda'yı geçemezse ikinciliği garantileyip play-off'lara gidiyor.

KARADAĞ KARNESİ

Türkiye Karadağ ile tarihte 4. kez rakip olacak. İki ülke arasında 2016'da başlayan rekabette geride kalan 3 maçtan 1'ini Türkiye kazanırken, 2 maç da berabere sona erdi. Karadağ'ın galibiyeti bulunmuyor.

MİLLİ TAKIMIN 602. MAÇI

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Karadağ maçıyla tarihinde 602. kez sahaya çıkacak. 98 yıllık geçmişte 325'i resmi, 276'sı özel 601 maç oynayan Türkiye, 229 galibiyet, 144 beraberlik ve 228 yenilgi yaşadı. Toplam 805 gol attı, kalesinde 861 gol gördü. (AA)