Türkiye'nin kadrosuna dahil edilmemişti: Rekor ücretle transfer oldu

Almanya'da geleceğin yıldızları arasında gösterilen 18 yaşındaki Can Uzun, Eintracht Frankfurt ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Fotoğraf: Eintracht Frankfurt
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'da geleceğin yıldız futbolcusu olarak lanse edilen futbolcularından Nürnberg forması giyen Can Uzun Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden Eintracht Frankfurt'a transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon Bundesliga 2'de Nürnberg formasıyla parlayan 18 yaşındaki Can Uzun'un yeni takımı belli oldu. Bonuslar dahil 14 miyon euro karşılığında Eintracht Frankfurt'a transfer olan genç on numara oyuncusu yeni kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu transfer, Nürnberg’in en pahalı transfer satışı olarak kayıtlara geçti.

Performansıyla Türkiye A Milli Takımı'na da yükselen fakat EURO 2024 kadorsuna dahil edilmemesi tartışma konusu olan Can, geçtiğimiz sezon Nürnberg formasıyla 32 maçta 19 gol ve 4 asist yapmayı başarmıştı.

'YAŞINA GÖRE OLAĞANÜSTÜ'

Eintracht Frankfurt'tan transferle ilgili yapılan açıklamada kulübün Sportif Direktörü Markus Krösche, Can Uzun'un Almanya'nın en büyük yeteneklerinden biri olduğunu söyledi. Krösche, "Avrupa'nın birçok kulübünden teklif almasına rağmen bizi tercih ettiği için mutluyuz. Yaşına göre olağanüstü yeteneklere sahip. Ona net bir plan sunduk ve onu ikna ettik. Can'ı en iyi şekilde geliştirmek istiyoruz ve bu sezon bizimle olacağı için heyecanlıyız" dedi.

Can Uzun ise transferiyle ilgili, "Eintracht Frankfurt, benim için ve gelişimim için mükemmel bir kulüp. Yeni meydan okuma için çok heyecanlıyım ve Eintracht taraftarlarıyla buluşmak için sabırsızlanıyorum" sözlerini kullandı.

(SPOR SERVİSİ)