Türkiye'nin yükselen yıldızı: Saç ekimi

Saç ekimi Türkiye'de son yıllarda belki de en hızlı büyüyen sektörlerinden biri. Özellikle Arap turistler akın akın geliyor ve hem saç ektiriyor hem tatil yapıyor. Peki saç ekimi nasıl yapılıyor?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özellikle erkeklerin yüz yıllardır en büyük sorunu olan kellik, tıpta gelişen teknolojiyle nispeten bir çözüm buldu. Sayısız losyon, şampuan, krem deneyen kel adayları saç ekimi yöntemiyle rahat bir nefes aldı!

Saç ekimi, seyrelmiş ya da dökülmüş saçların farklı tekniklerle tekrar eski görünümüne kavuşturulması amacıyla yapılan cerrahi işlem olarak tanımlanıyor. Saç ekimi her tıbbi konuda olduğu gibi mutlaka deneyimli bir ekip tarafından yapılmalı.

Saç ekiminde öncelikle saç ekimi yapılacak alana foliküller nakledilir. Bu foliküllerin dağılım planını da uzman yapmalı. Uzman kişi veya kişiler saç ekim işleminden istenilen sonucu elde etmek için her folikülün boyutunu, açısını ve yönünü inceleyerek saçın kişiye özel doğasını anlayarak hareket ederler.

Saç ekiminde kullanılan teknikler ise şöyle sıralanıyor:  FUE Tekniği, Safir Tekniği, DHI Tekniği.  Hangi hastaya hangi tekniğin uygulanacağı uzmanın yapacağı muayeneye göre belirleniyor. Örenğin işlemi yaptırmak isteyen, saçlarının tıraş edilmesini istemiyorsa DHI tekniği öneriliyor. Yine kel alan, büyük değil de sınırlı ve saçın ön tarafında ise yine DHI yöntemi en iyi tercih olarak gösteriiyor.  Uygulama yapılacak alandaki saçın yoğunluğu azsa ve alanda yoğunluk isteniyorsa DHI tekniği; kel alan genişse ve tam kapsama isteniyorsa FUE ya da Safir tekniği kullanılabilir. 

Son bir uyarı: Saç ekimi piyasası büyüyünce denetimsizliğin de etkisiyle pek çok merdiven altı kuruluş oluştu. Doğal olarak bu tip yerler çok daha uygun fiyatlar sunuyor. Ancak işlemi ucuza getirmek için 'kafanızı' bu tip uzman olmayan kişilere teslim etmenin çok acılı sonuçları da olabiliyor. Bu nedenle uzmanlığından emin olduğunuz, referansları olan kurumları tercih etmek çok önemli.

Etiketler saç ekimi saç