TUSAŞ saldırısının detayları: Taksiyi gasp edip şoförünü öldürdüler...

TUSAŞ tesisine bombalı ve silahlı saldırı düzenleyip 5 kişiyi öldüren 22 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganların ilk olarak bindikleri taksinin şoförünü öldürdükleri iddia edildi.

Fotoğraf: İHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen bombalı ve silahlı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

İHA'nın aktardığına göre 2 saldırganın olay yerine gasp ettikleri 06 JMT 07 plakalı taksiyle gittikleri belirlendi.

Sabah'ın haberine göre ise saat 15.00 sıralarında el el tutuşarak kendilerine çift görüntüsü veren saldırganlar, sırt çantalarıyla TUSAŞ'a 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Arslan Taksi Durağı'na giderek "şehir merkezine gitmek istediklerini" söyledi.

Erkek saldırgan ön, kadın ise arka koltuğa oturdu. Bir süre sonra araç tenha bir bölgeye vardığında kadının sigara içme bahanesiyle aracı durdurup çantadan çıkardığı silahla taksi şoförü Murat Arslan'ı vurduğu öne sürüldü.

Arslan'ı arka koltuğa yatıran erkek saldırgan direksiyona geçerek yola devam etti. TUSAŞ önünde araçtan inen 2 saldırgan etrafa ateş ederek tesise doğru ilerledi. Diğer saldırgan ise giriş kapısına bombalı saldırı düzenledi.

Taksici Murat Arslan'ın aynı durakta çalışan kardeşleri Mahmut ve Osman Arslan ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken; çevredeki tüm güvenlik kameralarının kayıtları da incelemeye alındı.

(HABER MERKEZİ)