TUSAŞ'ın özel güvenliği Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü'nün kayınbiraderine emanetmiş

TUSAŞ’ın özel güvenliğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın kayınbiraderi Mustafa Çiftçi'ye teslim edildiği öne sürüldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerinde, PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya dair yeni bir detay ortaya çıktı. 

Halk TV yazarı, gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, TUSAŞ’ın özel güvenliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın kayınbiraderi Mustafa Çiftçi'ye teslim edildi.

ÖZELLEŞTİRİLİNCE BAŞINA GEÇTİ

Saymaz, Çiftçi'nin daha önce TUSAŞ’ta Kurumsal Güvenlik Müdürü olarak çalıştığını ifade etti ve kurumun güvenlik hizmetinin özelleştirilmesi üzerine 'Cat Güvenlik' isimli şirketin kurulduğunu belirtti. Çiftçi’nin de söz konusu şirketin koordinatörlüğüne getirildiğini kaydeden Saymaz, Çiftçi’nin, sosyal medya hesabında sıklıkla Doğan'ın etkinliklerini paylaştığını iletti. İsmail Saymaz, TUSAŞ'taki güvenlik zafiyetini sormak amacıyla Çiftçi’yi aradığını ancak kendisine geri dönmediğini belirtti.

DDM: İDDİA DOĞRU DEĞİL

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "TUSAŞ'ın güvenliği Hasan Doğan'ın kayınbiraderine teslim edilmiş" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Mustafa Çiftçi, TUSAŞ Güvenlik Biriminde sözleşmeli olarak çalışan bir personeldir. Kişinin bu görevi dışında herhangi bir şirketle hiçbir düzeyde ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadeleri kullanıldı.

(ALINTI)