TÜSİAD ve hükümetten 'verimli' toplantı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "İş dünyasının görüşlerini alacağımız toplantılara başladık. İlk görüşmemizi TÜSİAD heyetiyle gerçekleştirdik. Verimli bir toplantı oldu" açıklamasını yaptı. Bu görüşmenin ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de TÜSİAD'la bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, iş dünyasıyla ilk görüşmeyi TÜSİAD heyeti ile gerçekleştirdiklerini belirterek, "Verimli bir toplantı oldu" ifadesini kullandı. Ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de, TÜSİAD'la bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimi ile bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başkan yardımcıları Bahadır Balkır ve Murat Özyeğin ile TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıyla "ekonomi ve hukuk reformu" görüşmelerinin ilki gerçekleştirilmiş oldu. 

Bakan Elvan, Twitter hesabından TÜSİAD görüşmesini değerlendirdi. Elvan; "Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile iş dünyasının görüşlerini alacağımız toplantılara başladık. İlk görüşmemizi TÜSİAD heyeti ile gerçekleştirdik. Verimli bir toplantı oldu. Görüşmelerimizi yarın TOBB heyetiyle, önümüzdeki günlerde de diğer kuruluşlarla sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

TÜSİAD VE ADALET BAKANI BİR ARAYA GELDİ

TÜSİAD Yönetim Kurulu bugün Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile bir araya geldi. TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın da katıldığı toplantı İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında bir açıklama yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde ekonomi ve hukuk alanında çözümlerin, yapıcı bir istişare ortamında ele alınmasından büyük memnuniyet duyduk. Toplantı kapsamında ekonomik istikrar ve hukuk reformları ile ilgili atılabilecek adımlar konusundaki TÜSİAD görüşlerini sunduk. Bu alanlardaki reformların güven ve yatırım ortamı bakımından çok önemli olacağını düşünüyoruz. İş dünyası paydaşları ile iletişimin süreklilik arz etmesini önemsiyor, yapılacak tüm istişareler çerçevesinde reform adımlarının atılacağına inanıyoruz. Sayın Bakanlarımıza bugün sağladıkları istişare ortamı için içtenlikle teşekkür ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)