TÜSİAD'dan 15 Temmuz mesajı: Cumhuriyet değerleri demokrasimizi güçlendirme yolunda pusulamızdır

TÜSİAD'ın 15 Temmuz mesajında "Çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerleri demokrasimizi güçlendirme yolunda pusulamızdır" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Çağdaş, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerleri demokrasimizi güçlendirme yolunda pusulamızdır” denildi.

Cumhuriyet değerlerine vurgu yapılan açıklama şu şekilde:

"15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimine, yaşamlarını ortaya koyarak karşı duran tüm vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele edenlere yönelik en önemli sorumluluğumuz demokrasimizi her koşulda korumak ve güçlendirmektir. Çağdaş, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerleri demokrasimizi güçlendirme yolunda pusulamızdır. TÜSİAD olarak evrensel demokratik ilkelerin ve Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz"