Tutuklanan 16 gazeteciye cezaevinde form imzalatılmak istenmiş

Gazeteci Derya Okatan, Diyarbakır'da tutuklanan 16 gazeteciye cezaevine girerlerken form imzalatılmak istendiğini, gazetecilerin ise formu imzalamayı reddettiğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da 8 gün gözaltında tutulduktan sonra tutuklanan 16 gazeteciyle dayanışmak için İstanbul ve Ankara'dan bir grup gazeteci hafta sonu kente gitti. Basılan haber merkezlerini ziyaret eden ve basın açıklaması yapan gazeteciler destek mesajı verdi.

Ziyareti ve davayla ilgili gelişmeleri yazan Gazeteci Derya Okatan, gazeteciler tutuklandıktan sonra cezaevi girişinde form imzalatılmak istendiğini aktardı. 

Okatan'ın yazısından bir bölüm şöyle:

"16 Haziran’da tutuklanan gazetecilerin cezaevine ilk girişte bir formu imzalamaları istenmiş.

Formda şu seçenekler bulunuyor:

-Aktif örgüt üyesiyim.

-Sempatizanım.

-İtirafçıyım.

-Bağımsızım.

Tutuklu gazeteciler formu imzalamayı reddetmiş.

Bilgiyi aktaran Av. Resul Tamur’a tutukluların koğuşlara yerleştirilmeleri için yapılan uygulamayı hatırlattım. 'Daha önceki uygulama ‘taraflıya mı tarafsıza mı gideceksin?’ şeklindeydi' yanıtını verdi.

Tamur, 'Doğrudan kişinin ağzından ‘örgüt üyesiyim, sempatizanıyım’ gibi ifadeler alınmak isteniyor. Bu form müvekkillerimizi rahatsız etmiş ve doğru bulmadıkları için formu imzalamamışlar' dedi."

'BASIN TARİHİNİN UTANÇ FOTOĞRAFI'

Gazetecilerin el koyulan fotoğraf makineleri ve kameralarının emniyetteki çekilmiş fotoğrafının Yeni Şafak'ta yayınlanmasına dikkat çeken  Okatan, "Diyarbakır’da ziyaretlerimiz devam ederken, MA çalışanı arkadaşımızın gösterdiği bir fotoğraf ile birden nutkumuz tutuldu. Fotoğraf Yeni Şafak gazetesinde yayınlanmıştı. Öyle anlaşılıyor ki, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü servis etmiş" ifadelerini kullandı.

Okatan'a fotoğrafla ilgili yorum yapan Av. Resul Tamur: “Fotoğraf makinesini ne şekilde suç delili olarak değerlendirecek, onun merakı içindeyiz. Ama bu görüntü bile aslında meselenin suç ile ilgisi olmadığını, sadece basına yönelik bir tutuklama olduğunu açıkça gösteriyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI