Tutukluluğuna itiraz edilen Dilan Polat'ın dosyası mahkemesine gönderildi

Tahliye talebi reddedilen Dilan Polat'ın, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazı üzerine dosya, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi için davanın görüleceği 2. Asliye Mahkemesi'ne iade edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından hakkında açılan dava kapsamında tutukluluğuna itiraz edilen sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın dosyası, mahkemesine iade edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, aralarında Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da olduğu 5 tutuklu sanığın avukatları, dava kapsamında düzenlenen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun ardından 19 Temmuz'da müvekkillerinin tutukluluğuna Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde itirazda bulundu.

Aynı gün itirazı değerlendiren Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Engin Polat'ın da arasında yer aldığı 4 sanık hakkındaki itirazı reddetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Dilan Polat için ise eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle değerlendirmenin pazartesi günü yapılmasına karar verdi.

Mahkemenin dün nöbetçi olmadıkları için değerlendirmede bulunmaması üzerine Dilan Polat'ın avukatı Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Mahkeme heyeti, dosyanın yetkili ve görevli itiraz yerinin Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna karar verdi. Söz konusu mahkeme, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi amacıyla dosyayı, davanın görüleceği Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade etti.

(HABER MERKEZİ)