Tuzla'da 2 işçinin öldüğü inşaatın müteahhidi tutuklandı, 4 şüpheli serbest

Tuzla'da bir inşaat için yapılan kazı sırasında yaşanan göçükte hayatını kaybeden iki işçinin ölümüyle ilgili aranan müteahhit Zeki V. gözaltına alındı. 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tuzla'da özel bir firmaya ait inşaat alanında çevre mühendisi Cengiz Öcalan (46) ve işçi Salih İğne'nin (46) göçük altında kalarak hayatını kaybettiği olayla ilgili aranan müteahhit Zeki V. gözaltına alındı. Zeki V. ile gözaltına alınanların sayısı 5'i buldu. 

Bu arada dün gözaltına alınan kepçe operatörleri E.U. ve Ö.K. ile kırıcı operatörleri S.A. ve K.A. ile bugün yakalanan müteahhit M.Z.V'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık ifadeleri sona erdi. Savcı, M.Z.V'yi tutuklanması, diğer şüphelileri de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Erol U, Ömer K, Salih A. ve Kenan A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, inşaatın müteahhidi Zeki V. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tuzla'da bir inşaatın alt yapı çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte mühendis Cengiz Öcalan ve işçi Salih İğne'nin cansız bedenleri bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatılmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettiş görevlendirdiğini duyurmuştu.  

 

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)