Twitter'dan seçim için 'Trump önlemi': Erken zafer ilanına izin yok

Twitter yönetimi, ABD'deki başkanlık seçimleri için çarpıcı bir karar aldı. Resmi sonuçlar açıklanmadan önce 'zafer' ilan edecek hesapların paylaşımlarına uyarı işareti konulacağı açıklandı. Kararın, ABD Başkanı Trump'ın 'erken zafer ilan edeceği' iddialarının ardından alınması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın yarınki başkanlık seçimlerinde oyların tamamının sayılmasını beklemeden erken zafer ilan edeceği iddiaları üzerine Twitter'dan bir hamle geldi. Twitter yönetimi, seçim sonuçlarının resmen açıklanmasından önce zafer ilan edecek 'belirli hesapların' paylaşımlarına uyarı işareti konulacağını açıkladı. Bu karara, adayların ve kampanyaların resmi hesaplarının da dahil olduğu belirtildi.

Anketlerde Demokrtat rakibi Joe Biden'ın gerisinde görünen ve korona pandemisi nedeniyle posta yoluyla kullanılan milyonlarca oyu tartışmalı hale getirmeye çalışan Trump'ın, yarın akşam oyların tamamı sayılmadan zafer ilan edebileceği öne sürülmüştü. Axios sitesi, Trump'ın 'önde gidiyor gibi göründüğü anda kürsüye çıkıp kazandığını açıklayacağını' yazmıştı. Trump'a yakın kaynaklara dayandırılan haberde, ABD Başkanı'nın bu şekilde, sayımı devam eden oyları gayrımeşru göstermeye çalışacağı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)