Twitter'dan yeni özellik: Bahşiş kutusu

Sosyal medya platformu Twitter, desteklemek istenilen hesaplara para aktarımını sağlayan yeni özelliğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter'da içerik üreticilerinin para kazanabileceği bir model uygulamaya geçirildi. Tip Jar (Bahşiş kutusu) adı verilen özellikle istenilen kullanıcılara para aktarımı yapılacak. Özellik şu an Türkiye'de kullanılamazken yakın zamanda geçerli olduğu ülkelerin sayısının artması bekleniyor.

Twitter Kıdemli Ürün Yöneticisi Esther Crawford, "Takipler, retweetler ve beğenilerin ötesinde desteği kolaylaştırmak istiyoruz" diyerek özelliğin mobil uygulamalarda geçerli olacağını söyledi. İlk etapta ise gazeteciler, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları bu yöntemden yararlanacak.

Profil sayfasında "Takip Et" düğmesinin yanında bir "Bahşiş Kutusu" simgesi görülecek. Simgede, hesabın etkinleştirdiği ödeme hizmetlerinin veya platformların bir listesi yer alacak.

Crawford, "Hangi ödeme hizmetini veya platformu tercih ederseniz seçin ve Twitter'dan, seçtiğiniz miktarda desteğinizi gösterebileceğiniz seçilen uygulamaya yönlendirileceksiniz. Bugün ekleyebileceğiniz hizmetler arasında Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo bulunmaktadır. Twitter kesinti yapmaz. Android'de ipuçları Spaces içinde de gönderilebilir" diyerek gelişmenin detaylarını açıklamış oldu. (HABER MERKEZİ)