Üç ilde karantina kararları

Balıkesir, Antalya ve Hatay'da bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları ve yasaklar devam ederken bazı yerleşim yerlerinde karantina kararı verildi.

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi'nde Covid-19 tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. Bazı kişilerin testlerinin pozitif çıkması üzerine bölgede temaslı kişilerin de bulunduğu belirlendi.

Antalya Kumluca'da ise İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 vakalarının ve temaslı kişilerin görülmesi nedeniyle Sarıcasu mahallesi, Boğaz ve Hacıömerler mevkisinin karantinaya alınmasına karar verdi. Giriş çıkışlara izin verilmeyen bölgede jandarma ve sağlık ekipleri önlem aldı. Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, son günlerde ilçe genelinde korona virüsü vakalarında bir artış görüldüğünü ve bunun sonucunda ek tedbirler alındığını söyledi.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde de Ziyaret Mahallesi Ziyaret Sokak'taki bazı kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla sokaktaki 6 evin karantinaya alındığı açıklandı. 

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de son 24 saatte 7 bin 719 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı, 124 kişi vefat etti. Covid-19 kaynaklı toplam can kaybı 26 bin 117'ye ulaştı. (HABER MERKEZİ)