Ücretsiz izne çıkarılan işçiler eylemde

Sendikalı oldukları için ücretsiz izne çıkarılmak istenen Systemair HSK fabrikası işçileri, sendikaları Birleşik Metal-İş'le beraber fabrika önünde direnişe geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikasında sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne çıkarılmak istenen işçiler direnişe başladı. Fabrika önünde direnişe geçen işçilere fabrika içerisinde çalışan işçiler de sloganlarla ve alkışlarla destek verdi.

Ücretsiz izne çıkarılmak istenen işçilerin üye olduğu Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, "Eğer patron sendikal hakkımızı tanıyarak bizimle görüşmek isterse buna hazırız ancak burada yapılan haksızlık son bulmadığı sürece bu fabrikada üretim yapmayacağız" ifadelerini kullandı. Çiftçi işçilere de, "Anayasal haklarınızı kullanıyorsunuz, kendinizi yalnız hissetmeyin. Hiç kimse bu çıktığı yolda geri adım atmayacak" dedi.

Çiftçi'nin konuşması sırasında işçiler, "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Ölmek var dönmek yok", "Patronların kölesi olmayacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı. (Kaynak: Evrensel)