UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

UEFA'nın Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. Demiral’ın gol sevincinde yaptığı 'bozkurt' işareti tepkilere neden olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DW Sports'un aktardığına göre UEFA, Avusturya maçındaki gol sevinci nedeniyle Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı. Demiral, attığı golün ardından ‘bozkurt' işaretiyle gol sevincinde bulunmuştu. Demiral’ın gol sevincinde yaptığı bu hareket, Almanya ve işaretin yasak olduğu Avusturya kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Sky News muhabiri Rob Harris ise, soruşturmanın 'uygunsuz davranış iddiasıyla' başlatıldığını yazdı. 

UEFA'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir."

'BOZKURT SELAMI' ALMANYA'DA YASAK DEĞİL 

Almanya'nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), 'Bozkurtlar' olarak bilinen ülkücü hareketi 'Almanya'daki Türk aşırı sağı' olarak tanımlıyor, 'iç güvenlik açısından tehdit oluşturan, şiddete eğilimli bir yapı' olarak değerlendiriyor. Ülkücü hareket, Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izleniyor ancak ülkücü hareket de bozkurt selamı da yasak değil.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)