UKOME'de iki kabul: Halkalı-Bahçeşehir hattı ve Ordu Caddesi revizyonu

Marmaray sonrasında Halkalı-Bahçeşehir arasında bağımsız hat yapılacak. Ordu Caddesi'ndeki yayalaştırma projesinde de revizyon teklifi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bugün gerçekleştirilen ve 5 bin yeni taksi teklifinin 10. kez reddedildiği Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında iki karara onay çıktı.

UKOME kararlarına göre TCDD'nin Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması ve İstanbulkart entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi ile Fatih'teki Ordu Caddesi ve çevresinin yayalaştırılması revize projesi kabul edildi.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıda alınan karara göre, Halkalı-Bahçeşehir arasında Marmaray'dan sonra bağımsız 13,5 kilometrelik, 5 istasyonluk mevcut hattın üzerinde bir bağlantı yapılacak. 

YAYALAŞTIRMA REVİZESİ

Ordu Caddesi ve çevresindeki yayalaştırma projesi için Çemberlitaş Meydanı Vezir Hanı Caddesi'nde 8 araçlık taksi durağı cebi ve ilave 2 araçlık indi-bindi araç cebi yapılacak. İBB Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Zerrin Özlem Alvan, şöyle konuştu:

"Projenin ikinci etabında Beyazıt Meydanı'na yakın mesafede Ordu Caddesi'nin devamında Yeniçeriler Caddesi'ni kontrollü taşıt trafiğine açarak bu bölgedeki ticari fonksiyonlara eşimi de rahatlattık. Aynı zamanda burada, 13 araçlık taksi cebi ve 4 araçlık indi-bindi cebi tasarladık. Burayı da kontrollü taşıt trafiğine açtık ve Mithatpaşa Caddesi'ni de tek yönlü düzenleyerek bu sirkülasyonu bu şekilde sağlamış olduk. Böylece hem Beyazıt Meydanı'na hem de Kapalıçarşı'nın bu kısmına hitap edecek şekilde bir düzenleme yaptık."

Üçüncü etapta Hayriye Tüccarı Caddesi'ne yapılan cep otoparklarının kaldırıldığını ve yolun üç şeride çıkarıldığını belirten Alvan, dördüncü etapta ise Şehzadebaşı Caddesi'ndeki yol kenarı parklanmalarını da kaldırdıklarını söyledi. (AA)