Ukrayna: Kırım saldırısında Rus donanmasının üst düzey isimleri öldü

Ukrayna, Rusya'nın yasa dışı bir şekilde ilhak ettiği Kırım'daki Karadeniz Filosu Kararagahı'na yönelik saldırıda aralarında üst düzey isimlerin de olduğu onlarca kişinin öldüğünü ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Özel Kuvvetleri, Rusya'nın 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir şekilde ilhak ettiği Kırım'ın Sivastopol kentindeki Karadeniz Filosu Kararagahı'na yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Ukrayna'nın saldırısında aralarında filonun üst düzey isimlerinin de olduğu kişilerin öldüğü ve yaralandığı ileri sürüldü.

CNN International'ın aktardığına göre, Ukrayna Özel Operasyon Kuvvetleri, Telegram kanalından yayınladığı açıklamada, Rusya'nın Sivastopol kentindeki Karadeniz Filosu Kararagahı'na yönelik saldırıda 'aralarında üst düzey yöneticilerin' de olduğu onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını iddia etti. 'Yengeç Kapanı' ismi verilen operasyon hakkında açıklama yapan Özel Kuvvetler, operasyonun Rusya Donanması'nın üst düzey isimlerinin toplandığı bir zamana denk getirildiğini ve saldırı sonucunda 'filonun üst düzey liderleri de dahil' onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını ileri sürdü.

'ÜST DÜZEY İSİMLER SALDIRI SIRASINDA ŞEHİRDE GÖRÜŞMELER YAPIYORDU'

Ukrayna Özel Operasyon Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Özel Operasyon Kuvvetleri'nin cüretkar ve itinalı çalışması, Rus Donanması'nın üst düzey isimlerinin geçici olarak işgal edilen Sivastopol kentinde görüşmeler yaptıkları sırada Karadeniz Filosu Karargahı'nı zamanında ve hassasiyetle vurmasını sağladı" ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan, Rusya'nın Karadeniz Filosu'na yönelik dün yapılan saldırı sonucu kaç kişinin öldüğü ve yaralandığı ile ilgili Ukrayna'dan detaylı bir açıklama gelmedi.

RUSYA: BİR ASKERDEN HABER ALINAMIYOR

Rusya'nın atadığı Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, 22 Eylül Cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düşman, donanma karargahına füze saldırısı düzenledi. Lunaçarskiy Tiyatrosu'nun yanına parça düştü" demiş, tüm acil servis hizmetlerinin olay yerine sevk edildiğini ve zayiatla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtmişti. Halkı sükunete çağıran Razvojayev, olay yeriyle ilgili sosyal medyada görüntü paylaşılmamasını istemişti. Razvojayev, ikinci bir açıklamayla yeni bir füze saldırısı olabileceğini duyurarak halka şehir merkezine gelmemeleri ve binalardan çıkmamaları çağrısı yapmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün öğleden sonra Kiev rejimi Sivastopol şehrine füze saldırısı yaptı. Saldırı püskürtülürken, 5 füze hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü. Saldırı sonucunda Karadeniz Donanmasının tarihi karargah binası hasar gördü" ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamada, saldırının ardından bir Rus askerinden haber alınamadığı bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)