Ukrayna resmi hesabından Rusya'ya mizahi eleştiri: Baş ağrısı

Ukrayna'nın resmi hesabı Rusya ile yaşanan askeri gerilime dair esprili bir dille paylaşım yapıldı. Hesap, 'Rusya'nın yanında yaşamanın en büyük baş ağrısı olduğunu' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kiev ve Moskova arasında tarafların birbirini suçladığı askeri gerilim devam ediyor. Ukrayna'nın Twitter'daki resmi tanıtım sayfası ise yaptığı mizahi paylaşımlarla Rusya'yı eleştirdi.  

Ukrayna hesabı Salı günü yaptığı paylaşımlarda Rusya'nın dış politikasına esprili bir dille tepki gösterdi. Paylaşılan görsellerin bir tanesinde migren, stres, yüksek tansiyon ve 'Rusya'nın yanında yaşamanın' insanda oluşturduğu baş ağrısı tipleri yer aldı. 

Cezaevine giren bir kişinin yer aldığı diğer görselde ise 'Sen neden buradasın' sorusuna verilen 'Ukrayna'yı ikinci kez işgal etmeye çalıştım' ifadeleri yer aldı. 

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Donetsk ve Lugansk bölgelerinin çevresinde hem Kiev hem de Moskova askeri yığınak yapıyor. Artan gerilime dair taraflar birbirlerini suçluyor. ABD ise Rusya'nın olası bir 'işgal' durumunda Moskova'nın ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.