Ukrayna Rusya'nın hava üslerini vurdu, ABD uyardı: Silahları sınır ötesinde kullanması için vermedik

ABD Dışişleri Sözcüsü Price, Ukrayna’nın Rusya hava üslerini vurmasını değerlendirdi: Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz.

Rus medyası 3 hava üssüne insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini yazmıştı. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında Ukrayna ordusunun Rusya’nın batısındaki bir hava üssüne saldırı düzenlemesini değerlendirdi. 

Price bir soru üzerine ABD’nin ve dünyanın Ukrayna’ya sadece kendi topraklarını ve egemenliğini koruması, kendini Rusya’ya karşı savunması için silah desteği verdiğini söyledi.

AA'nın aktardığına göre Sözcü Price şöyle devam etti: “Ukrayna’ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik. Bunların savunma amaçlı tedarikler olduğunu açıkça beyan ettik. Başkan da daha önce açık bir şekilde ifade etti. Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz. Ukrayna’nın sınırları dışında saldırılar düzenlemesini de teşvik etmiyoruz.”

Ukrayna’nın son günlerde Rusya’nın batısında üç hava üssünü insansız hava araçları ile hedef aldığı açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Ukrayna rusya ABD silah