Ukrayna: Rusya'nın saldırılarında en az 29 kişi öldü

Ukraynalı yetkililer, Rusya güçlerinin çeşitli bölgelere düzenlediğini iddia ettiği saldırılarda en az 29 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Başkent Kiev'de bir çocuk hastanesi de hedef alındı.

Başkent Kiev'de zarar gören çocuk hastanesi. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya güçlerinin bugün erken saatlerde başta başkent Kiev olmak üzere bir dizi kente füze saldırısı düzenlediğini iddia etti. Yetkililerin açıklamasına göre, gündüz vakti gerçekleştirilen bu saldırılarda en az 29 kişi öldü. 

Reuters'ın aktardığına göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya güçlerinin 40'ı aşkın füze fırlattığını, farklı şehirlere yönelik bu saldırılarda altyapıya, işyeri ve konutlara zarar verdiğini ileri sürdü. Başkent Kievli yetkililer, kente yönelik saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü, en az 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada, bir başka saldırıda da dört kişinin öldüğü, üç kişinin yaralandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Oleksandr Vilkul, Zelenskiy'nin memleketi Kryviy Rih'e yönelik saldırıda 10 kişinin öldüğünü, 31 kişinin yaralandığını bildirdi. Donetsk Bölge Valisi de füzelerin bir sanayi tesisine isabet etmesi üzerine doğudaki Pokrovsk'ta üç kişinin öldüğünü duyurdu.

'ÖNCE PATLAMA DUYDUK, SONRA ÜZERİMİZE MOLOZLAR DÖKÜLDÜ'

Kiev Valisi Vitali Klitschko, başkente yönelik saldırının, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana düzenlenen en büyük saldırılardan biri olduğunu savundu. Klitschko, saldırıda kentin ana çocuk hastanesinin de zarar gördüğünü, hastanenin camlarının kırılıp dış kaplamasının döküldüğünü, anne-babaların ellerinde bebekleriyle sokağa çıktığını anlattı. 33 yaşındaki Svitlana Kravchenko, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bir patlama duyduk, sonra üzerimize molozlar dökülmeye başladı" dedi.

2 aylık bebeklerinin zarar görmediğini anlatan Kravchenko saldırıda yaralanırken, araçları da binadan düşen molozların altında kaldı. Kravchenko, "Korkunçtu; nefes alamadım. (Bebeğimi) korumaya çalıştım. Nefes alabilsin diye bezle üzerini örtmeye çalıştım" diye konuştu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)