Ukrayna'dan Hırvatistan'a tepki: Aşağılayıcı ifadeler tekzip edilmeli

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'in açıklamalarına tepki gösteren Ukrayna, Hırvat büyükelçiyi dışişleri bakanlığına çağırdı: "Aşağılayıcı ifadelerin kamuoyu önünde tekzip edilmesini istiyoruz."

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, "Ukrayna'nın NATO'da yeri olmadığını" söylemişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic'in, Ukrayna'nın en geri kalmış ülkeler arasında bulunduğu ve NATO'da yeri olmadığına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hırvatistan'ın Kiev Büyükelçisi Anica Dzamic'in bakanlığa çağrıldığı aktarıldı.

Açıklamada, “Kendisine, Milanovic'in, Ukrayna'nın NATO üyeliği ve NATO'nun desteğine yönelik sözleri neticesinde Ukrayna'nın son derece büyük bir hayal kırıklığına uğradığı iletilmiştir" ifadesi kullanıldı.

“Milanovic'in sözlerinin, Ukrayna'nın Avrupa’daki geleceği için hayatlarını kaybeden insanların anısını rencide ettiği” belirtilen açıklamada, “Hırvatistan Cumhurbaşkanı'nın bu aşağılayıcı ifadelerinin kamuoyu önünde tekzip edilmesini ve gelecekte tekrarlanmamasını talep ediyoruz” denildi.

Milanovic, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmanın alevlenmesi durumunda, NATO'daki Hırvat askerlerini geri çekeceğini ve Ukrayna'nın NATO'da yerinin olmadığını söylemişti.

Milanovic, “Yanukovic yönetiminin devrilmesinin ardından 8 yıl geçti. Ukrayna ekonomik olarak ilerleme gösteremiyor. Ülke en geri kalmış ülkeler arasına girdi” demişti. (KİEV/AA)