Ukrayna'dan iddia: Kadirovcuların Zelenskiy'ye suikast girişimi engellendi

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Çeçen lider Ramzan Kadirov'a bağlı bir özel birliğin Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'ye suikast planının engellendiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın operasyonunun yedinci gününe girdiği Ukrayna'da, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'ye yönelik bir suikast girişiminin engellendiği öne sürüldü. İddiaya göre, Çeçen lider Ramzan Kadirov'a bağlı bir özel tim, Zelenskiy'yi öldürmeyi planladıkları sırada yakalandı. Bu kişilerin bazılarının Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Teşkilatı'na (FSB) teslim edildiği öne sürüldü.

İddia, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov tarafından ortaya atıldı. Danilov, Ukraine 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Devlet başkanımızı ortadan kaldırmaya yönelik özel operasyon doğrudan Kadirovcular tarafından hayata geçirilecekti" dedi.

Danilov'un, "Bu kanlı savaşta yer almak istemeyen FSB temsilcilerinden bilgi aldığımızı söyleyebilirim" demesi de dikkat çekti. Danilov, bu kişilerin Ukrayna'ya girişte iki gruba ayrıldığını ve bir grubun öldürüldüğünü, ikinci grubun ise Ukrayna ordusu tarafından FSB'ye teslim edildiğini öne dürdü. Ukraynalı yetkili, "Onların izini sürdük. Bir grup Gostomel'de yakalandı" derken, "Devlet başkanımızı veya ülkemizi kimseye vermeyeceğiz. Burası bizim topraklarımız" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna harekatına birlik gönderdiğini açıklayan Kadirov, iki askerinin öldüğünü de duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)