Ukraynalılar Kocaeli’den seslendi: Savaşı durdurun

Kocaeli’de yaşayan Ukraynalılar, İzmit İnsan Hakları Parkı’nda bir araya gelerek Rusya’nın başlattığı harekâta tepki gösterdi. Ukraynalılar her iki tarafı savaşı durdurmaya çağırdı.

Ukraynalılar adına basın açıklamasını Oksana Gordiienko gerçekleştirdi.
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekâtına Kocaeli’de yaşayan Ukraynalılar bugün İzmit İnsan Hakları Parkı’nda toplanarak tepki gösterdi.

‘ÇOCUKLAR ÖLÜYOR’

Ukraynalılar adına basın açıklamasını gerçekleştiren Oksana Gordiienko, Ukrayna halkının çok zor durumda olduğunu belirterek, “Şu an Ukrayna’da gerçekleşen olaylar gerçekten korkunç. Orada insanlar ve çocuklar ölüyor. Evleri umutları ve hayalleri yıkılıyor” dedi. Gordiienko, “Ukrayna ilk adımı attığımız topraktır ve bu toprağı her zaman gitmeye çalıştığımız bir yerdir” diye konuştu.

Ukrayna’yı tüm dünyanın desteklediğini söyleyen Gordiienko, “Biz zafer için katkımızı sağlamak istiyoruz. Dünyada barış ve huzur istiyoruz” dedi. İlkbaharın ilk gününü Ukraynalıların sığınaklarda karşıladığını ifade eden Gordiienko, “Bizim askerlerimiz çok cesur ve çok güzel savaşıyor fakat biz her iki tarafı da savaşı durdurmaya çağırıyoruz” diyerek barışın gelmesini istediklerini dile getirdi.