Ulaştırma Bakanı ile İBB arasında 'metro logosu' gerilimi: 'U' mu olacak, 'M' mi kalacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul metrolarında M simgesinin U'ya dönüştüğünü belirten tweet attı. İBB Sözcüsü Murat Ongun "Simge M olarak kalacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda İstanbul'da metro simgesinin değiştiğini açıkladı. "İstanbul’da metronun yeni simgesi! I ❤️U" mesajını paylaşan Karaismailoğlu, U harfinin bulunduğu tabela resmini paylaştı.

Karaismailoğlu bugün katıldığı etkinlikte, İstanbul Havalimanı'nın yapımı süren metrosunun Kağıthane istasyonunda açıklamalarda bulundu. Etkinlikte kullanılan görsellerde metro duraklarında U harfli yeni logonun kullanılması dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Karaismailoğlu'nun paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi. Ongun "Sayın Bakan, İstanbul'daki metronun simgesi 1992'den beri M'dir. Siz İBB'de görevdeyken de öyleydi, İstanbul'da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil" mesajını paylaştı.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da Ulaştırma Bakanı'nın tweetine tepki gösterdi. Özkan "Biz metro yapıyoruz siz simge değişiyorsunuz. Sizi gidi underground’cılar sizi" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)