Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı gazetecileri tehdit etti

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, X hesabından yaptığı paylaşımda gazeteciler İsmail Saymaz, Erk Acarer, Barış Terkoğlu, Alican Uludağ ve Timur Soykan'ı tehdit etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş cinayeti duruşmasını takip eden gazetecileri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tehdit etti.

'Kurşun' göndermeli tweet atan Kılıç, paylaşımında gazeteciler İsmail Saymaz, Erk Acarer, Barış Terkoğlu, Alican Uludağ ve Timur Soykan'ı hedef aldı.

Kılıç paylaşımında “Bizler AB ve ABD fonlarının doldurduğu dolma kalemler değiliz, bizler kurşun kalemleriz. Kurşun kalemlerin de bir gün galip geleceğini mutlaka göreceksiniz!” ifadelerini kullandı.

'BURAK KILIÇ ATEŞ'İN EVİNİN ÖNÜNDE KEŞİF YAPMAYA GİTTİ'

Gazeteci Barış Pehlivan, Kılıç'ın bu paylaşımı yapmasının ardından kendisine yanıt verdi. Pehlivan, Kılıç'ın paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı:

"'Kurşun' göndermeli bu mesajı atan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, 8 Nisan 2022'de Sinan Ateş'in Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki evinin önünde keşif yapmaya gitti, buranın fotoğraf ve videolarını çekerek Tolgahan Demirbaş'a gönderdi. Kılıç, Sinan Ateş'in öldürüldüğü gün saat 15.16'da Tolgahan Demirbaş'a "Gel abi benim odaya" şeklinde mesaj attı. Demirbaş, saat 17.55 ve 17.57'de iki kez Demirbaş ile telefonda görüştü."

'ONLARIN DOLMA KALEMLERİ KANLA DOLU'

Gazeteci Timur Soykan ise Kılıç'ın paylaşımını alıntılayarak yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Aşağıdaki tweeti atan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Sinan Ateş'in öldürülmesinden önce eşi Ayşe Ateş'in evinin fotoğraflarını çekti ve Tolgahan Demirbaş'a gönderdi. Onun 'kurşun' kalemle neyi kastettiğini Sinan Ateş'e kurulan pusudan da biliyoruz. Bizim kalemlerimiz sadece halkın haber alma hakkı için yazar. Onların dolma kalemleri kanla dolu. Mafya düzeninde gazetecileri böyle tehdit edebilme cüretini de Sinan Ateş cinayeti sanığı olmamasından alıyor.”

BARIŞ TERKOĞLU: 'ÜLKÜDEN YALNIZ ON KİŞİ TOPLANIP SUÇ İŞLEMEYİ ANLARSIN'

Gazeteci Barış Terkoğlu, Kılıç'ın gazetecileri tehdit ettiği paylaşımına şu yanıtı verdi:

"Tam bağımsız Türkiye' diyenlere satırla saldırmışsın. 'Kahrolsun emperyalizm' diyenleri kurşunlamışsın. Kendi ülkenin iki kuruş zam isteyen işçisini, özgürlük isteyen vatandaşını, insanca yaşam isteyen gencini sokakta kovalarken; kendi milletini zehirleyen uluslararası baronların torbacılarıyla iş tutmuşsun. Şimdi aklınca hayatında her dönem devlete çöreklenmiş çetelerle mücadele eden adamları tehdit ediyorsun. Sorsalar onun da arkasında duramayacak, bilmem kimden alıntı yaptım diyeceksin. Senden kurşun kalem olmaz, ancak kurşun asker olur! Sorsan milliyetçisin, ama ne milletinin dilini bilirsin, ne kültürünü savunursun, ne onunla ekmeğini bölüşürsün. Ülküden yalnız on kişi toplanıp suç işlemeyi anlarsın. 

Eğer ülkene de ülküne de son bir hizmet etmek istiyorsan savcılığa, karakola git. Ellerini kaldırıp 'teslim olmaya geldim' de. Seni 8 Nisan 2022’de Sinan Ateş’in evinin önüne keşif yapmaya kim gönderdi anlat. Cinayetten sonra abilerinle o odada neler konuştuğunuzu açıkla. Biliyorum, o vakit, seni de, varsa cesareti anlattığını tutanağa döken polisi de savcıyı da bir dış ülkeye bağlar, bir terör örgütüyle ilişkilendirir, oradan oraya sürgün ederler. Ama en azından hayatının geri kalanını namuslu ve şerefli bir insan olarak geçirirsin. Ayrıca, savunduğun ülküyü, torbacılara milliyetçileri öldürten kirden temizlemeye katkın olur. Biliyorum ne senin ne de teşkilatındaki abilerinin buna cesareti var. Ama suç sizde değil, suç koca devletin varlığını sizin çetelerinizin ayağının altına paspas edende!"

'BURAK KILIÇ YALNIZCA BU ÇETENİN BİR KURŞUN ASKERİ VE PİYONUDUR'

Gazeteci Alican Uludağ ise Burak Kılıç'ın paylaşımına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Ortada büyük bir suç örgütü/çete var. Burak Kılıç adlı cinayet şüphelisi ise yalnızca bu çetenin bir kurşun askeri ve piyonudur. Bu piyonu konuşturan kişi, abileridir. Çünkü kendisi Sinan Ateş cinayetinde deşifre olduğu için piyon olarak onu öne sürüyorlar. Yalnızca Sinan Ateş cinayetinde rol almadı Burak Kılıç.

Mersin'de Sinan Ateş'in arkadaşı Çağrı Ünel'e 15 Mart 2022'de saldırı girişiminde de vardı. O saldırıda bulunan şüphelilerden ikisi, o dönem MHP tarafından yönetilen Etimesgut Belediyesi'nde çalışıyor görünüyordu. Burak Kılıç da yine bu belediyede işçi olarak çalışıyordu. Aslında kağıt üzerindeydi. Bankamatik memuruydu.

Savcılık bunu araştırsa idi Kılıç'ın Mersin saldırısı organizasyonunda da yer aldığını görecekti. Ama araştırmadılar. Yine Etimesgut Belediyesi'nde çalışıyor gözüken Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy'un da rolü araştırılmadı.

Mersin'deki saldırının ardından Tolgahan Demirbaş'a, 'Çocuk öldü, Kadirli ocaktan, Çağrı Ünel vurdu öldü' diye yazan da Burak Kılıç idi.

Burak Kılıç, 2021'de de Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın talimatıyla eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran'a Esenboğa Havalimanı'nda Cem Tutsoy ile birlikte saldıran kişiydi. Bu saldırıyı organize edenler arasında Tolgahan Demirbaş da vardı. Buna ilişkin Demirbaş ile Yıldırım'ın yazışmaları Sinan Ateş dosyasında var.

Burak Kılıç'ın gazetecileri tehdit etmesinin sorumlusu yargıdır. Eğer savcılık, bu cinayet şüphelisine gereğini yapsaydı, böyle tehditler savurmazdı. Yarın olacakların sorumlusu da yargıdır. Eğer Burak Kılıç'a bu talimatı veren suç örgütünün liderleri, Sinan Ateş cinayeti ve diğer dosyaları yazmaktan geri adım atacağımızı sanıyorlar ise büyük bir yanılgı içindeler. Bütün gerçekleri korkmadan yazacağız. Gerekirse Uğur Mumcular gibi bedel de öderiz."

 

(HABER MERKEZİ)