Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması için başvurular başladı

212 Photography Istanbul kapsamında bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması, fotoğraf sanatını desteklemeyi ve yetenekli sanatçıları keşfetmeyi amaçlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 28 Eylül – 13 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 212 Photography Istanbul kapsamında düzenlenen yarışma, amatör ve profesyonel fotoğrafçılara uluslararası bir platformda kendilerini gösterme fırsatı sunuyor. Yarışmaya katılmak isteyenler, başvurularını 8 Eylül'e kadar 212photographyistanbul.com adresinden yapabiliyor.

Yarışmanın birincisine 5000 euro ödül verilecek ve festival süresince düzenlenecek sergide son 10’a kalan finalistler eserlerini sergileme imkanı bulacak. Finalistler, 23 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak, kazanan isimler ise 28 Eylül 2024 tarihinde online mecralar üzerinden duyurulacak.

Yarışmanın bu yılki jüri üyeleri, Kopenhag Fotoğraf Festivali’nin Genel Müdürü Maja Dyrehauge Gregersen, fotoğraf sanatçısı ve All About Photo’nun kurucusu Sandrine Hermand Grisel, fotoğraf sanatçısı James Kerwin, LensCulture Partner ve Kreatif Direktörü Laura Sackett ve Ka Atölye’nin kurucu ortağı ve direktörü Oğuz Karakütük'ten oluşuyor.

212 Photography Istanbul, 2018 yılından bu yana fotoğraf ve hareketli görüntüler başta olmak üzere pek çok farklı disiplinde görsel hikaye anlatımındaki yenilikleri keşfederken, farklı coğrafyalardan yetenekleri ve sesleri kültür-sanat izleyicisiyle buluşturuyor.