Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali 1 Haziran'da başlıyor

7'nci Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali, 1-7 Haziran arası Ankara'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da bu yıl yedincisini gerçekleştirecek Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali, 1 Haziran’da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesindeki programla başlıyor.

Açılışta Zer Zer Grubu’nun çocuk konseri, kısa film gösterimi, tanıtımlar, Elif Bale Dans gösterisi ve Mimdo’nun Aradığı Pandomim oyunu yer alacak.

13 ülkeden kısa metraj ve uzun metraj film gösterimi, söyleşiler, uzman eğitmen ve sanatçılarca hazırlanan atölye ve paneller, bu yıl da yine çocuklarla buluşacak.

Bu yıl festival kapsamında 11 farklı atölye ve farklı panel düzenlenecek. Emre Yılmaz ile Karikatür Atölyesi, Engin Fırat ile Ebeveynler İçin Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Süreyya Köle ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Önder M. Özdem ile Çocuklarla Uygulamalı Kurgu Atölyesi, Hatice Çavuş ile Anne Çocuk Heykel Atölyesi, Gökçen Zorcu ile Hayalgücü Atölyesi, Tuğba Kahraman ile Felsefe Atölyesi, Ozan  Küçükusta ile Animasyon Atölyesi, Perihan Bayraktar ile Seramik Atölyesi, Leyla Ersen ve Nil Çiftci ile Parça Bütün Resim Atölyesi ve Şebnem Aktolga ile Sine-Felsefe Atölyesi gerçekleştirilecek.

Bu yılın panel konu başlığı ve teması ise ‘Cinsel İstismara Karşı Mücadelede Bütüncü/Hak Temelli Bir Bakış’ olacak. Moderatörlüğünü Gül Çandır Saç’ın üstlendiği panele Hatice Kapusuz, Hüner Aydın Işık, Ceren Kalay Eken katılacak.

Kapanışta 7 Haziran’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Küçük Prens tiyatro gösterisi ile başlayacak, Zer Zer çocuk konseriyle sona erecek.

Tüm film gösterimleri ve etkinlikler ücretsiz olacak.