Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu için geri sayım başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu'nun 3'üncüsü, bu yıl 28-29 Eylül'de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ‘3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’, bu yıl 28-29 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Tarih, doğa ve sporun bir araya geleceği 3.Kilikya Ultra Maratonu ile kentin kültürel ve doğal mirası tanıtılırken, saklı kalan tarihin keyfini, sporcular ile birlikte izleyiciler de çıkaracak.

Maraton, 8 kilometrelik Korykos Parkuru, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste Parkuru, 33 kilometrelik Kızkalesi Parkuru ve 56 kilometrelik Kilikya parkuru olmak üzere, 4 farklı kategoride gerçekleştirilecek. Maratonda kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği ile sahilden tepelere kadar şehrin tarihi dokusu da tanıtılacak.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Kızkalesi’nden başlayıp Mersin’in tarihi ve turistik bölgelerinde geçecek olan çok güzel bir organizasyon. Mersin’in tanıtımına da çok büyük katkıları olacak bir organizasyondan bahsediyoruz. Bu sene de çok yoğun bir ilgi var” diye konuştu.