Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu Mersin'de yapıldı

Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu'nun 8 kilometrelik Korykos ile 15 kilometrelik Sebaste Parkuru'nun startı Kızkalesi'nde verildi.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap seçer, bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’nun 8 kilometrelik Korykos ile 15 kilometrelik Sebaste Parkuru’nun startını Kızkalesi’nde verdi. ‘Doğanın içinde tarihe koş’ sloganıyla gerçekleştirilen maratonda toplam 550 sporcu yarıştı ve maraton toplam 5 kategoriden oluştu.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen maratonda sporcular, kent tarihinin manzaralarına tanıklık etme fırsatı buldu. Tarih, doğa ve sporun bir araya geldiği 3. Kilikya Ultra Maratonu ile şehrin kültürel ve doğal mirası tanıtılırken, saklı kalan tarihin dokusunun keyfini sporcular ile birlikte izleyiciler de çıkardı. Türkiye’de en önemli ultra maratonlardan birisi olan Kilikya Ultra Maratonu’nda yüzlerce sporcu koştu.

3. Kilikya Ultra Maratonu’nda 10 ülke ve Türkiye’den 16 şehirden toplam 550 sporcu yarıştı. Parkurlar boyunca Cennet Cehennem Obruğu, Adamkayalar, Kanlıdivane, Sebaste Antik Kenti, Korykos gibi tarihi ören yerlerinin ve antik kiliselerin içerisinden geçildi. Tüm katılımcılara madalya, dereceye giren sporculara kupa verildi.

Maraton toplam 5 kategori olmak üzere; Korykos Parkuru 8K, Sebaste Parkuru 15K, Kızkalesi Parkuru 33K, Kızkalesi Parkuru Takım 33K ve Kilikya Ultra Maratonu 56K’dan oluştu. Bütün parkurların bitiş noktası da Kızkalesi olarak belirlendi.