Ümit Özdağ bozkurt işareti yaptı, Özgür Özel Deniz Naki'yi hatırlattı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP lideri Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP lideri Özgür Özel CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

Zafer Partisi heyetinde, Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer aldı.

CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci, Gamze Taşcıer ve Aylin Nazlıaka eşlik etti.

 Görüşmenin ardından iki lider basın açıklaması yaptı.

Özel ve Özdağ'a Türkiye A Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) Avusturya maçında attığı golü 'bozkurt' selamı soruldu. Özdağ,  'bozkurt' işareti yaparak "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" dedi.

ÖZEL, DENİZ NAKİYİ HATIRLATTI

Özgür Özel ise aynı soruya "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" cevabını verdi.

Özel, Kayseri'deki ırkçı saldırılarla ilgili,

"Türkiye'nin düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır ve bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Zamanında "Esad'la görüşün" dediğimizde bize dediğini bırakmayanlar şimdi tekrar "tatil yapabiliriz" noktasına geldiler. Ben Beşar Esad'la görüşmenin sağlanması, Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak gitmesini tüm muhataplarımızla görüşüyoruz" dedi.

ZAFER PARTİSİ'NDEN İKİ ÖNERİ

Ümit Özdağ ise "Ülkemizin en önemli gündemi hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı, kaçak ve her gün 1000-1200 kişi sınırlarımızdan geçerek Türkiye'ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı, bunları ilettik. Sağ olsunlar ilgiyle dinleyip not aldılar, değerlendirmeler yaptık. Bunlardan bir tanesi Ottawa anlaşmasından Türkiye'nin geri çekilmesiyle ilgili bir öneri. Diğeri ise sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir hukuki düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler. Toplantının amacı Türkiye daha güvenli olsundu. Bu doğrultuda ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.

 

(HABER MERKEZİ)