Umman Denizi'nde petrol tankeri alabora oldu: Mürettebat kayıp

Umman Kıyı Emniyeti Merkezi, Dukum açıklarında batan petrol tankerindeki 16 mürettebatın hepsinin halen kayıp olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: Temsili/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Umman, Komor Adaları bandıralı bir petrol tankerinin dün Umman Denizi’nde alabora olduğunu duyurdu. Umman Kıyı Emniyeti Merkezi'nin sosyal medya platformu X’ten (eski adıyla Twitter) yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin Dukum kentindeki Ra’s Madraka bölgesinin 25 deniz mili güneydoğusunda, Umman Denizi'ne bakan bir alanda Komor Adaları bayrağı taşıyan bir petrol tankerinin alabora olduğu belirtildi.

Reuters'ın aktardığına göre, alabora olan petrol tankerinde 16 mürettebat bulunuyordu. Umman Kıyı Emniyeti Merkezi, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, Prestige Falcon isimli tankerde 13 Hindistanlı, üç Sri Lankalı mürettebat olduğu belirtildi. Merkez, X hesabından yaptığı açıklamada, mürettebatın halen kayıp olduğunu bildirdi.

YEMEN'DEKİ ADEN LİMANI'NA GİDİYORDU

Merkez, Reuters'a yaptığı ayrı bir açıklamada, tankerin halen 'su almış ve ters dönmüş' bir vaziyette olduğunu aktardı. Merkezden yapılan açıklamada, tankerin stabil bir hale gelip gelmediği ya da petrol veya petrol ürünlerinin suya sızıp sızmadığı teyit edilmedi. Deniz nakliye ve navlun takip verileri paylaşan LSEG'nin verileri, tankerin Yemen'deki Aden Limanı'na doğru giderken Umman'ın Dukum Limanı açıklarında alabora olduğunu ortaya koydu. Batan tankerin 117 metre olduğu ve 2007'de inşa edildiği belirtildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)