Umman'da 6 kişinin öldürüldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

Umman’ın başkenti Muskat’ta, İmam Ali Camisi’nin yakınında düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırı IŞİD üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Umman’ın başkenti Muskat’ta dün bir Şii camisinin yakınında düzenlenen silahlı saldırıda biri polis 6 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı. Umman polisi, olayla bağlantılı üç saldırganın öldürüldüğünü açıkladı ancak saldırganların kimlikleri ya da motivasyonları hakkında bilgi vermedi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İmam Ali Camisi’nin yakınında gerçekleşen bu olayı “bir terör saldırısı” olarak nitelendirdi ve 30 vatandaşının yaralandığını duyurdu.

SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Saldırıyı, IŞİD üstlendi. BBC Türkçe'nin aktardığına göre, örgütün destekçileri sosyal medyada saldırıyı kutlayan paylaşımlar yaptı. IŞİD daha önce Irak, Afganistan ve Pakistan'da Şii törenlerini, ritüellerini ve ibadetlerini hedefleyen saldırılar düzenlemişti. Ancak Şiilerin azınlıkta olduğu Umman bu saldırılara ilk kez hedefi oldu. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, onlarca silah sesinin duyulması üzerine insanların caminin içine koştuğu görülüyor.

Kalabalık, Şiiler için kutsal olan Aşure Günü için bir araya gelmişti. Umman polisi, gece yaptığı açıklamada bir cami yakınında gerçekleşen saldırıda biri polis, altı kişinin öldüğünü belirtmişti. Pakistanlı yetkililer ölenlerin dördünün kendi vatandaşları olduğunu bildirmişti.

50 PAKİSTANLI İŞÇİ YARALANDI

Pakistan’ın Umman Büyükelçisi Imran Ali’ye atıfta bulunan bir gazete, ülkede yaşayan 50 Pakistanlı işçinin yaralandığını, 20 kişinin kurşun yaraları dolayısıyla tedavi edildiğini aktarmıştı. Camide bulunan ve içlerinde kadın ile çocukların da yer aldığı bir grup kişinin önce rehin alındığı, sonra serbest bırakıldığı belirtilmişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler umman saldırı ışid